Nieuwsarchief

Zonnepanelen op dak Kyocera stadion

Toegevoegd op:25/02/2014
Het Kyocera stadion in Den Haag krijgt in de tweede helft van dit jaar 2900 zonnepanelen. De zonnepanelen worden verdeeld over de vier tribune-overkappingen en produceren gezamenlijk ongeveer 584.000 Kwh. Dit komt neer op een gemiddeld energieverbruik van 200 huishoudens per jaar.

Het project is een initiatief van een consortium van acht bedrijven. Het gaat om initiatiefnemer en stadionsponsor Kyocera Document Solutions Nederland, waarbij haar zusterdivisie KYOCERA Solar de zonnepanelen gaat leveren. Verder: ADO Den Haag NV (bewoner Kyocera Stadion), Croon Elektrotechniek BV (installateur), Vrolijk Technical Services BV (onderhoud), Oskomera Solar Power Solutions BV (plaatsing zonnepanelen), Rabobank Den Haag en Omgeving (financieel partner) en Steeds BV (projectleider). Eneco is de beoogd energiepartner.  

 

Bijdrage werkgelegenheid.

Buiten de energieopbrengst levert de plaatsing van de zonnepanelen ook een bijdrage aan de werkgelegenheid op. Croon en Vrolijk BV gaan samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een andere doelstelling van het project is dat ook particulieren kunnen deelnemen aan de financiering van het project een aandeel kunnen nemen op een zonnepaneel. De voorwaarden hiervoor worden later dit jaar bekendgemaakt.

 

Bron: installatie.nl


Zonnepanelen op dak Kyocera stadion