Nieuwsarchief

Verlaagd btw-tarief geldt ook bij onderhoud cv-ketels

Toegevoegd op:16/03/2014
UNETO-VNI gaat haar leden opnieuw informeren over de toepassing van het verlaagd btw-tarief. Aanleiding is berichtgeving van VVE Belang over bedrijven die voor onderhoudswerkzaamheden niet het tijdelijke verlaagd btw-tarief verrekenen, maar het standaardtarief van 21%.

Het gaat hierbij gaan onder andere om bedrijven die onderhoud verrichten aan cv-ketels. Hoewel uit het onderzoek niet blijkt of het ook UNETO-VNI leden zijn die wellicht uit onwetendheid het verkeerde tarief hanteren, neemt de brancheorganisatie de berichtgeving serieus. 

In de informatie die UNETO-VNI vandaag naar haar leden stuurt, vestigt de brancheorganisatie er nogmaals de aandacht op dat het lage btw-tarief ook van toepassing is op onderhoudsbeurten aan cv-ketels. Voorzitter Titia Siertsema: 'We nemen vanzelfsprekend onze verantwoordelijkheid om elk eventueel misverstand bij onze leden weg te nemen.' 

Het lage btw-tarief van 6% is van toepassing sinds 1 maart vorig jaar en loopt tot eind van dit jaar. Dit tarief geldt voor werkzaamheden aan woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft onder andere betrekking op bouwkundige verbouwingen, klusjes aan de tuin, liftonderhoud, renovatie van de badkamer of de plaatsing van een nieuwe cv-ketel. De 6% btw geldt alleen over het arbeidsdeel van opdrachten.

Bron: uneto-vni.nl


Verlaagd btw-tarief geldt ook bij onderhoud cv-ketels