Nieuwsarchief

Veel scholen zijn toe aan nieuwe klimaatinstallatie

Toegevoegd op:27/11/2013

Verbetering van de klimaatinstallaties in scholen staat op de eerste plaats van de prioriteitenlijst van schoolleiders en schoolbesturen. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van OCW. Bij de scholen valt veel te verbeteren.


Allereerst zijn veel gebouwen onvoldoende energiezuinig. Daarnaast is de binnentemperatuur slecht te regelen en is er te weinig frisse lucht in de lokalen. Ook hinderlijk zonlicht scoort hoog op de irritatielat. Tot slot hecht men aan meer bergruimte en flexibiliteit om de ruimtes in te delen.


Bijna drie kwart van de schoolleiders vindt daarom dat hun schoolgebouw aanpassingen behoeft. De grootste urgentie zit in het binnenklimaat en de energiehuishouding: verbetering van klimaatinstallaties, buitendeuren en ramen en warmte-isolatie.


Voor het achterstallig onderhoud van de schoolgebouwen is naar schatting bijna 7 miljard euro nodig. Staatssecretaris Sander Dekker heeft al laten weten het onacceptabel te vinden dat schoolgebouwen achterstallig onderhoud hebben. Hij roept de gemeenten op het geld dat ze krijgen voor huisvesting daar ook echt voor te gebruiken. Dekker stelt dat de gemeenten elk jaar 1,5 miljard euro ontvangen voor onderhoud, maar dat het nu vaak aan andere zaken wordt uitgegeven.

Bron: installatienieuws.com


Veel scholen zijn toe aan nieuwe klimaatinstallatie