Nieuwsarchief

Reactie UNETO-VNI op zonnepanelenacties gemeenten

Toegevoegd op:17/12/2013
UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, is als ondertekenaar van het energieakkoord een groot voorstander van de toepassing van duurzame energie. Gemeentelijke acties om de toepassing van zonnepanelen te stimuleren, kunnen helpen om het aandeel duurzame energie te vergroten en beoordelen wij positief.

Deze acties mogen wat betreft UNETO-VNI echter niet de toegang van (lokale) installatiebedrijven tot deze markt belemmeren. Zeker in een tijd waarin veel installatiebedrijven te kampen hebben met lastige marktomstandigheden als gevolg van de malaise in de bouwsector, is extra omzet voor bedrijven zeer welkom. 

UNETO-VNI is voorstander van promotie-acties, maar deze schieten wat ons betreft hun doel voorbij als deze marktverstorend zijn. Dat gebeurt wanneer één partij op basis van uitsluitend de laagste prijs als partner van een gemeente een actie mag uitvoeren.
 
Daarnaast waarschuwt UNETO-VNI voor een te eenzijdige focus op prijs; kwaliteit van de zonnepanelen en bijbehorende apparatuur en aandacht voor vakkundige installatie zijn minstens zo belangrijk voor het uiteindelijk optimaal functioneren van het systeem en het realiseren van een goed rendement.


Reactie UNETO-VNI op zonnepanelenacties gemeenten