Nieuwsarchief

Legionella Preventie

Toegevoegd op:12/09/2012

De legionellabacterie kan veteranenziekte veroorzaken. De ziekte kan ontstaan wanneer iemand besmette druppels waternevel inademt. Bijvoorbeeld onder de douche of via airconditioning. De ziekteverschijnselen variëren van een lichte griep tot longontsteking.

U kunt het risico op besmetting verkleinen, door de waterleiding goed door te spoelen na een vakantie. Eigenaren van een waterleidinginstallatie waar ook anderen gebruik van maken, moeten een risicoanalyse laten opstellen.

Bron: Rijksoverheid.nl


Eshuis Installatietechniek is ook gespecialiseerd in advisering en uitvoering van legionella preventie en -beheer, waarbij we collectieve waterleidinginstallaties aanpassen aan de geldende richtlijnen.

Wij kunnen het complete traject - van risicoanalyse tot het realiseren van eventueel benodigde aanpassingen - voor u verzorgen. Met als voordeel dat u te maken heeft met één aanspreekpunt. We gebruiken hierbij onder meer een volledig computergestuurd douchesysteem op basis van temperatuurvoelers, drieweg kleppen en magneetkleppen.

Zo maken we bijvoorbeeld douche-inrichtingen veilig voor zwembaden, sportcomplexen en gemeentelijke instanties.

Bron: Rijksoverheid.nl


Legionella Preventie