Nieuwsarchief

Geberit voert actie voor Serious Request 2013: voorkom kindersterfte door diarree

Toegevoegd op:06/12/2013

Geberit voelt zich als Europees marktleider in sanitairtechnologie nauw betrokken bij het 3FM Serious Request-doel van dit jaar: het onnodig sterven van jonge kinderen ten gevolge van diarree. Geberit voert daarom samen met 3FM Serious Request actie om deze kinderen te helpen aan hygiënische  basisbehoeften. Daar is uw hulp bij nodig! Geberit roept alle vakrelaties op zich vooraf via Geberit te registreren voor een gratis toegangsbewijs voor de VSK-beurs. Per aanmelding doneert Geberit 5 euro aan Serious Request. Hoe meer registraties er via Geberit binnenkomen, hoe hoger het bedrag.


Door gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten sterven 2200 kinderen per dag (800.000 per jaar wereldwijd) aan deze stille ramp. De focus van 3FM Serious Request is daarom dit jaar het voorkomen van diarree.
De 3FM dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering staan van 18 tot en met 24 december in Leeuwarden met het Glazen Huis. Zij gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp.
Met de opbrengst van deze actie helpt Het Rode Kruis met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.


Geberit voert actie voor Serious Request 2013: voorkom kindersterfte door diarree