Nieuwsarchief

BTW verlaagd van 21 naar 6 procent

Toegevoegd op:01/03/2013

Vanaf vandaag geldt een tijdelijke btw-tariefverlaging van 21% naar 6% op arbeid voor renovatie- en herstelwerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar. Door het ruime begrip van deze werkzaamheden aan woningen vallen ook de werkzaamheden van een installateur onder deze maatregel. De maatregel geldt voor 1 jaar, dus tot 1 maart 2014.


Welke werkzaamheden? 
Het verlaagde btw-tarief geldt voor het herstellen, verbouwen, renoveren, onderhouden en verbeteringen aanbrengen aan (delen van) woningen ouder dan 2 jaar. Werkzaamheden van een installateur die passen binnen bovenstaande omschrijving vallen daarom onder het verlaagde tarief. Te denken valt aan een storingsbeurt bij een cv-ketel, het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan leidingen of het isoleren van woningen. 

Meer informatie
Bekijk hier de definitieve regeling, inclusief een uitgebreide lijst met werkzaamheden en vragen en antwoorden (afkomstig van het Ministerie van Financiën). Voor uitgebreidere informatie en updates kunnen leden van UNETO-VNI terecht op het LedenNet.

Bron: Uneto-VNI.nl


BTW verlaagd van 21 naar 6 procent