Nieuwsarchief

Afvoer schiet los: koolmonoxide-gewonden

Toegevoegd op:26/03/2014

Zes bezoekers van een Rotterdamse sportkantine zijn gewond geraakt door een vergiftiging na een losgeschoten rookgasafvoer in de cv-installatie.

 

De mensen raakten door rookgassen onwel in de sportkantine van tennisvereniging Z'67. Ze zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee mensen zijn er ernstig aan toe, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond aan de media. De brandweer meette bij aankomst een hoge concentratie koolmonoxide. De afvoer van de cv-installatie is vastgezet, waarna het pand werd geventileerd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is.


Meer gewonden 

 

Koolmonoxidevergiftiging kan ontstaan bij (een combinatie van) onvolledige verbranding, een ondeugdelijke installatie van gastoevoer of rookgasafvoer en beperkte ventilatie van de opstellingsruimte. Sinds 2007 worden steeds meer ongevallen met koolmonoxide geregistreerd. Het aantal doden door koolmonoxide-vergiftiging neemt daarentegen wel af. Specialisten wijzen dit niet direct toe aan betere of veiligere installaties, maar vooral aan snellere meldingen door bijvoorbeeld CO-meters. Ook zijn hulpdiensten zijn met CO-detectoren uitgerust, waardoor zij sneller kunnen handelen. Het aantal ziekenhuisopnames nam de afgelopen jaren wél toe tot meer dan 200 per jaar. 

 

Bron: installatie.nl


Afvoer schiet los: koolmonoxide-gewonden