‘Google-thermostaat’ Nest komt eraan

Toegevoegd op:11/09/2014

Nest Labs komt naar Europa én Nederland met haar slimme verwarmingsthermostaat.

In Frankrijk, Nederland, België en Ierland worden honderden verkooppunten ingericht voor particulieren. Energieleverancier Essent heeft in Nederland de strijd om de eerste samenwerking met de het Amerikaanse bedrijf gewonnen en is al gestart met voorinschrijving


Essent levert op dit moment ook een slimme op afstand bedienbare thermostaat van ICY aan haar klanten. Nest Labs gaat in Nederland twee producten voeren: de Nest Learning Thermostat, een zelflerende thermostaat met aanwezigheidsdetectie, voorzien van een bedienings-app voor smartphone en tablet. Het product richt zich vooral op consumentengemak en energiebesparing. Ook Nest Protect, een geavanceerde rook- en koolmonoxidemelder, komt in Nederland op de markt. Installateurs kunnen via aanmelding en een halve dag training in een partnernetwerk van Nest Labs komen.

Meer introducties

 

Exacte technische eigenschappen en prijzen van slimme thermostaat worden eind deze maand bekend gemaakt. Nest Labs werd begin dit jaar voor 3,2 miljard gekocht door Google, dat op lange termijn brood ziet in de functie als toekomstig regelhart van de woonhuisdomotica, en de data die de thermostaat hier omheen vergaart. Komende maand verschijnen er meerdere slimme verwarmingsthermostaten op de markt. Honeywell komt met de connected versie in haar Round-serie, en Atag gaat haar thermostaat One, die op de VSK al werd getoond, uitleveren aan haar dealernetwerk.

 

Bron: installatie.nl


‘Google-thermostaat’ Nest komt eraan