ATAG in Italiaanse handen

Toegevoegd op:09/09/2014

Ketelfabrikant ATAG Verwarming uit Lichtenvoorde is overgenomen door Ariston Thermo uit Italië.

 

Hiermee wordt het ATAG Verwarming onderdeel van een wereldwijde speler op het gebied van verwarming en warmwaterbereiding. Ariston Thermo, een Italiaans familiebedrijf, is bekend van onder meer de merken Ariston en Eclo.


Reactie

 

Carl Berlo, die samen met Nico Niehoff en Nordian Capital (voormalig Rabo Capital) eigenaar was van het bedrijf, spreekt van een prachtige vervolgstap voor ATAG Verwarming, vanwege de specialistische kennis én schaalgrootte van de nieuwe Italiaanse moeder. "We willen graag versnellen in onze ingeslagen strategie. Onze productportfolio, merk, positionering en financials zijn sterk en sluiten naadloos aan bij de hoge ambities van Ariston. We blijven de kracht van ATAG verder uitbouwen middels onze herkenbare ondernemende werkwijze, gecombineerd met de kracht die een globale speler als Ariston kan bieden. De buying power, krachtige internationale distributiekanalen en de producten van Ariston, bieden ons de gewenste fit, die onze sterke outlook ondersteunen."  

 

Duurzaam

 

ATAG Verwarming, opgericht in 1948, is in het Achterhoekse Lichtenvoorde gevestigd, heeft 170 medewerkers in dienst en een omzet van 53 miljoen euro. Producten van ATAG Verwarming, voornamelijk cv-ketels, worden in heel Europa verkocht, maar hebben hun sterkste positie in de Benelux. Ariston Thermo is actief in 150 landen, heeft 6600 medewerkers en een omzet van 1,3 miljard euro. Ariston Thermo is naast producten van traditonele warmwatertoestellen zeer actief in duurzame systemen, zoals zonne-energiesystemen en warmtepompen.

 

Bron: installatie.nl


ATAG in Italiaanse handen